forkæl din krop

Hvis du godt kan lide at komme i svømmehallen for at få din motion, så har du helt sikkert også prøvet at gå i sauna. De fleste svømmehaller tilbyder ofte denne service. Det er rart at gå i sauna. Du får svedt en del af de giftstoffer, som kroppen producerer, ud. Og efter brusebadet, som du skal tage efter et ophold i saunaen, føler du dig som en baby: Glat og ren hud. Du føler dig også som et nyt menneske: Ny energi og masser af godt humør. Det eneste negative ved at skulle i svømmehallen, er, at du skal cykle 10 km, for at nå derhen. Og det er ikke så rart her i vintermånederne, hvor det er koldt og fugtigt. Du gør det alligevel, fordi du nyder både at svømme og at komme i sauna.

Hvad nu hvis…?

Men hvad gør du så, hvis cyklen punkterer? Det sker jo. Ja, så må du enten stå ude i garagen og lappe hjulet. Eller du må tage bussen – hvilket betyder, at du skal bruge mindst en time på at komme i svømmehallen. Og en time på at komme tilbage igen. Busforbindelserne er jo dårlige. Er der noget du kan gøre i stedet for?

Ja, du kan vælge at skifte svømningen ud med gymnastik hjemme på stuegulvet. Der findes mange videoer med gymnastik, som du kan følge online. Fx på YouTube. Og du kan købe et infrarødt saunatæppe! Det kan du også gøre online. Du skal bare skrive ”Køb infrarød saunatæppe” i søgefeltet.

Hvad er et saunatæppe?

Et saunatæppe bliver kaldt sådan, fordi det fungerer som en sauna: Det hjælper din krop til at udskille de giftstoffer, som du har i kroppen. Det kan blive meget varmt – helt op til 80 graders varme. For lige at give dig en pejling om, hvor hedt det er, så er jeg sikker på, at når du tager dit brusebad, så vil vandet være for varmt for dig, når dets temperatur når op omkring 50 – 55 graders varme.

Saunatæpper med infrarød varme bevirker – som jeg sagde – at din krop udskiller giftstoffer – du kommer til at svede. Men de kan faktisk også bruges til andre formål: De er temmelig gode til at lindre smerter med. Netop fordi blodcirkulationen bliver sat godt i gang. Et saunatæppe virker lidt på samme måde, som fx et par Recovery Boots gør det.

En massagepistol sætter gang i omløbet

Ved at sætte blodcirkulationen i gang, får musklerne mulighed for at slappe af. Derved vil smerter aftage. Kombiner evt. med en god og effektiv massagepistol – se her – og du er godt kørende!

Faktisk er der mange sportsfolk, som supplerer deres hjælpemidler til restituering af kroppen med sådan et tæppe. De har måske allerede mindst et par Recovery Boots. Og inde i deres skab ligger der adskillige massagepistoler. Men med et infrarødt saunatæppe sikrer de sig, at chancen for sportsskader formindskes.

Og så kan de da også godt lide følelsen af, at kroppen er renset for giftstoffer – ligesom du kan. Så måske skulle du overveje at købe et infrarødt saunatæppe, så du er helgarderet imod vejr, vind og punkterede cykelhjul her i vintermånederne. Du kan overveje det. Saunatæpper er ikke helt billige – men heller ikke dyre.