Solen skinner. Det er lørdag eftermiddag. Lige lidt efter frokost. Vi har ikke noget, vi skal nå. Vi har derfor tid til at tage hul på et af forårsprojekterne. Havearbejdet. Der skal gøres meget. Jorden er ikke helt blød endnu af regn. Den er heller ikke bundfrossen. Det er perfekt havevejr. Og forholdene er gode. Vi kan få renset ud i nogle af højbedene, og vi kan få klippet hækken. Det var en af de ting, jeg bare ikke gad at gøre sidste sommer. Min nabo var faktisk ret utilfreds med det. Han påstod, at hækken generer ham. Det ved jeg nu godt, at den ikke gør. Men han har da ret i, at den kunne se kønnere ud.

Projekt hækkeklipper

Så jeg har et projekt med at få klippet hækken. Min nabo vil sikkert sætte pris på det. Og jeg vil føle, at jeg har gjort en god gerning for det gode naboskabs skyld. Det er som vi alle ved, en god ting at have et godt forhold til sine ⓘ - naboer. Så ja. Det er lørdagens projekt. Mit problem er dog, at den Makita hækkeklipper, jeg har, ikke fungerer. Der er noget galt med den. Jeg ved ikke hvad. Jeg har haft den i mange år, og den har tjent formålet, jeg købte den til godt. Så imens jeg stadigvæk kan nå det, finder jeg bilnøglerne frem og kører ned til byggemarkedet. De har sådan en stor afdeling med alt muligt værktøj.

Stanley kender jeg

Man kan finde Stanley værktøj. Man kan finde forskellige maskiner, som er meget nyttige. Og så kan man finde Makita hækkeklippere. Jeg går ud i mit værksted for at finde ud af, hvad det er for en model af alle hækkeklipperne, jeg har. Jeg tror faktisk, at jeg tager den med mig. Måske kan de reparere den, og dermed kan jeg spare nogle kroner ved ikke at skulle købe en ny. Men kan de ikke det, så vil jeg gerne købe en ny. Helst, en model, der ligner den, jeg kender. Jeg er jo et vanemenneske, og jeg finder det meget svært at lære at håndtere nye maskiner. Jeg starter bilen og kører. Efter kun 10 minutter er jeg fremme. Her er ikke så mange mennesker. Jeg tænker, at det nok har noget at gøre med tidspunktet, jeg møder frem på. Kl. er lidt over 1 om eftermiddagen. De fleste mennesker er nok hjemme for at nyde en god frokost.

Jeg fandt den

Jeg går ind i forretningen. Jeg går hen til deres afdeling med værktøj og begynder at lede efter hækkeklippere. Jeg lægger slet ikke mærke til, at de har delt deres værktøjsafdeling op efter brands. Men da jeg ser, at de har en hel miniafdeling med Makita værktøj, går jeg derhen. Jeg finder den hækkeklipper, jeg har. Modellen er ikke blevet trukket af markedet. Jeg spørger en af ekspedienterne, som de kan reparere min gamle hækkeklipper. Han kigger på mig og forklarer, at det kan de ikke.
Lidt skuffet, men måske også lidt lettet går jeg hen til Makita-afdelingen og finder en hækkeklipper. Jeg tager den med hen til kassen.