Det nye sommerhus er slet ikke nyt. Det er et nedslidt lille sommerhus, der ligger på en skøn grund med udsigt til bugten, marker og enge. Landmanden, der ejer jorden til højre for sommerhuset, har et par ponyer gående på engen ved siden af jeres grund. Ren idyl. Og så alligevel ikke. Huset trænger til nye vinduer. På de rå sommerdage kan I godt mærke, at det trækker ind. Brændeovnen er lille, så I er nødt til at fyre. Det er lidt øv. Alligevel holder I af huset. Naturen er smuk. Huset gemmer sig på grunden. Og I har absolut privatliv. Intet kunne være bedre.

Beslutningen er taget

Derfor har I også besluttet, at der skal sættes nye vinduer i huset. Hvis det kan blive gjort, så vil jeres ophold på Sjælland blive meget bedre. I købte jo huset, som ligger i det nordsjællandske, fordi din partners forældre bor her. I vil gerne kunne besøge dem ofte. Så selvom hverdagen faktisk udspiller sig i Aarhus, så tager I ofte til Sjælland. Svigerforældrene er ældre mennesker – og de har brug for hjælp. Fx til at få skåret de store grene ned fra æbletræerne i deres have – eller at få sat det nye Smart-TV op, så de både kan se Netflix og følge med i nyhederne.

Men fordi dine svigerforældre er lidt oppe i årene, så vil I ikke give dem problemer eller ansvar for noget, der kommer jeres ⓘ - ejendom ved. De må gerne passe børnene en weekend, så I kan få lavet nogle af reparationerne, som sommerhuset har brug for. Men den der med at nævne, at I ikke ved, hvor man køber nye vinduer på Sjælland, det skal de ikke have at vide. Det vil volde dem bekymringer, fordi de vil tænke, at I sidder der i et usselt gammelt sommerhus og fryser.

I er meget hensynsfulde og ansvarlige overfor dine svigerforældre, og det skal I virkelig roses for. Men I skal altså lige se at få lavet en lille undersøgelse over, hvor i kan få nye vinduer på Sjælland, så I ikke skal sidde i et hus hvor vinden trækker direkte igennem.

Den gode vinduesmontør

Det er nemt at finde ud af. Det ved I også godt. I skal bare lige finde en undskyldning for, at I bruger en ekstra time under eftermiddagskaffen hos dine svigerforældre, til at gå på deres internet i. I kan hurtigt finde en montør, som vil kunne rådgive jer, hvis I kan få ham til at komme ud og kigge på sommerhusets vinduer. Og når I nu alligevel stjæler lidt ekstra tid hos svigerforældrene, så vil jeg anbefale, at I også kigger lidt på vinduer fra Rationel og Velfac. Det er to af de mest pålidelige vinduesproducenter, vi har her i landet. Velfac vinduer bliver produceret i massevis. Det siges, at Velfac leverer et sted imellem 5.000 og 10.000 vinduer og døre hver eneste uge. Så det siger også noget om kvaliteten.
Det vigtigste er dog, at I taler med montøren, som kan vejlede jer om, hvilke vinduer I bør få sat i, så I kan få et lunt sommerhus.