Man and Woman Walks on Dock

Det er godt nok sejt at skulle i gang her efter en god uges tid med ferie, julefest, nytårsfest, for meget mad og alkohol og selskabelighed. Men nu må du altså bide tænderne sammen og komme i gang med det nye år. På en fornuftig måde. Nej, jeg taler slet ikke om, at du bør tabe et par kilo, eller om at du skal huske at bruge tandtråd. Jeg taler om, at du skal ind i endnu en rutine, som faktisk kan være det, der skaber en god ramme i dit dagligliv. Det skal du slet ikke kimse ad. De fleste af os tror, at vi kan klare det hele. Uden rammer og struktur. Det passer bare ikke.

Tilbud på billige rejser

Se bare på dig selv. Det er jo sket – ret ofte – at du har været i den situation, hvor du har brugt et af de der tilbud på billige rejser til syden. Du har taget imod bureauets tilbud og har befundet dig et eller andet sted nede ved Sortehavet – på sådan et resort – hvor du har adgang til alt. Der er fri bar. Der er konstant morgen- og frokost buffet, som du kan spise fra – gratis. Der er gratis drinks lige inden aftenens buffet sættes på bordene. Så jo, det der med en afbudsrejse ned til en kyst i de varme lande, er slet ikke en dårlig idé.

Afbudsrejser kan overraske

Nu er der bare lige det, at afbudsrejser kan indeholde overraskende elementer. Da du købte afbudsrejsen til Bulgarien, var du ikke klar over, at du skulle bo ud til Sortehavet. Og du var da slet ikke klar over, at Sortehavet slet ikke er sort. Det var nærmest svovlgult at se på, der, hvor du opholdt dig. Ikke særligt kønt. Men faktisk helt unikt. Og jo, der var gode sportsfaciliteter på det det der gamle udbankede sportshotel, som åbenbart har været brugt som træningscenter for bulgarske skiløbere, dengang der var noget ved at se vintersports OL. Men ærlig talt: Din afbudsrejse var meget billig.

Du kunne ikke – måtte ikke – forvente noget særligt. At du fik en oplevelse, som du aldrig vil glemme, er en bonus, du slet ikke havde regnet med. Du fik et ophold på et sted, hvor der er skrevet sportshistorie. Du fik faktisk prøvet at køre i den selvsamme bobslæde, som en af medaljevinderne fra Bulgarien havde brugt til sin træning. Og jo, du fik sandelig et godt indblik i den bulgarske gæstfrihed og glæde ved at feste. Så jo, afbudsrejsen var en succes. Måske ikke en succes du vil forsøge at gentage.

Charterrejser er vel organiserede

Men en erfaring, der har fået dig til at tænke helt anderledes over, hvordan en organiseret rejse kan være. Charterrejser er organiserede ⓘ - rejser. Men de er slet ikke så ’tilfældige’, som dine afbudsrejser er det. Det er måske noget, du skal tænke lidt mere over: Hvordan vil du rejse? Organiseret og med viden om, hvad der skal ske? Eller lidt mere uorganiseret, hvor du kommer ud for mærkelige oplevelser og gode overraskelser? Lad dit sind bestemme. Men vær åben for nye forslag.