Lydstudie med Shure mikrofoner

Nu er der gang i bandet. I har været ude og spille et par koncerter, og I er efterspurgte til forskellige events rundt omkring i landet. Det er fedt. I har faktisk også fået et tilbud fra en producer om at indspille en plade med nogle af jeres mest succesfulde numre. Der skal derfor opgraderes i jeres studie, hvor I både øver og indspiller numrene, så I kan høre, hvor og hvad der skal ændres. En af opgraderingerne går ud på, at I skal have en ny studiemikrofon. En anden går ud på, at mixerpulten skal fornys. Den, I har, er gammel. I er enige om, hvilken ny mixer I skal have.

Kilde til debat

Men det der med studiemikrofonen er lidt en kilde til mange diskussioner. Ikke fordi I er uenige om, at det skal være en dynamisk mikrofon. Mere, fordi der er mange studiemikrofoner på markedet. I er da også nogenlunde enige om, hvor meget den må koste. I ved også, at de billigste studiemikrofoner ikke er gode nok. Lige nu går diskussionerne på, om I skal købe en RØDE mikrofon, eller om I skal købe en Shure SM7B studiemikrofon – se her.

Der er for og imod begge mikrofoner. Men I er ved at hælde mod en Shure SM7B. Grunden er, at I kan se, at den kan meget i forhold til det, den koster. I kan bruge den til vokaler, til instrumenter og til mange andre formål. Der er bare lige det med designet. Den er ikke så smart at se på. Måske lidt klodset. I forhold til den der RØDE vokal mikrofon er den, dog på linje. Så der må være andre kriterier, der gør, at Shure SM7B er meget mere populær.

Fordele og ulemper

I undersøger, hvad fordelene og ulemperne ved begge mikrofoner er. I kan se, at en Shure SM7B er lidt mere fleksibel. Det er en fordel. Men så opdager I, at I kan få en Shure SM7B i en startpakke, der også indeholder en Cloudlifter og kabler. Prisen er godt nok lidt højere, men samtidigt får I også meget mere for pengene. Så det bliver den, I vælger at købe. Rart, ikke? Altså at der ikke skal diskuteres frem og tilbage længere. I kan få mikrofonen tilsendt i løbet af meget få dage. Og det er også en fordel, fordi I vil gerne øve jer noget mere, inden i skal ind og besøge produceren.

Hvad med studiet?

Under jeres prøver kan I naturligvis ikke lade være med at snakke om, hvordan producerens studie er udstyret. Har han også en Shure SM7B eller en helt anden og meget mere avanceret mikrofon? Snakken går. Jeres individuelle drømme bliver udtrykt i jeres ⓘ - musik. I øver og øver. Det går fint. Jeres Shure SM7B gør arbejdet nemmere for jer. I kan kun konstatere, at det var et godt køb. Og ja, glæden over at se, at produceren også har en Shure SM7B i sit studie, kan I naturligvis ikke holde tilbage. I får en kontrakt. I skal indspille en plade med 11 numre i næste uge. Tillykke.