Psykoterapeut rækker ud

Forleden blev en ny undersøgelse offentliggjort. Den handler om, at mange flere unge i alderen 16 – 24 får stress. Det er en foruroligende udvikling. Stress er måske ikke en sygdom, men den kan udvikle sig til en alvorlig sygdom. Og stress kan faktisk måles. Det har noget at gøre med kombinationen af hormoner i din krop. Jeg skal ikke trætte dig med kemiske analyser og svære navne på de forskellige hormoner, der ikke er i balance, hvis du har fået konstateret stress.

Find en god psykoterapeut

I stedet for vil jeg give dig et godt råd, så du kan undgå at få stress: Du skal finde dig en god psykoterapeut i København, hvis du bor dér. En psykoterapeut vil nemlig kunne hjælpe dig med at forbedre din livskvalitet, så du ikke bliver stresset.
Stress bliver nemlig ofte fremkaldt af tanker og følelser om os selv, som vi går og har. Hver dag. Alle dage. 24/7! Det er måske ikke dårlige tanker. Det er måske tanker, der bare hele tiden er der. Stor spørgsmål, som vi alle stiller os selv: Hvad skal jeg blive til? Hvem er jeg? Hvordan gør jeg det ene eller det andet?

Livskvalitet

Den slags tanker kan faktisk gå hen og blive ødelæggende for din livskvalitet, og du føler på et eller andet tidspunkt, at du ikke slår til. Du bliver måske ⓘ - bange. Og så er du inde på den forkerte bane. Fordi, når ængstelse og tvivl sætter ind, så er det ret sjældent, at vi kan gøre noget godt for os selv. Og vi skal gøre noget godt for os selv. Det burde faktisk være en pligt at bruge mindst 60 minutter dagligt på noget godt for sig selv. Om det er træning i fitnesscenteret eller bare at få lov til at slænge sig i sofaen med en god bog, er ligegyldigt. Det lærer vi bare ikke. En psykoterapeut kan lære dig det.