Hvornår er det en konference?

0
Hvornår er det en konference?

Når jeg tænker på konferencer, så tænker jeg på store forsamlinger af mennesker, som alle sidder på rad og række og lytter til forskellige oplægsholdere. Sådan tror jeg faktisk, at de fleste mennesker tænker om konferencer på. Men sådan behøver det jo ikke kun at være. Konferencer kan være – eller rettere: De bør være – interaktive, så den viden, oplægsholderne giver, når frem til lytterne. Det er min erfaring fra adskillige konferencer, som jeg har deltaget i, at man meget hurtigt glemmer budskaberne, der blev givet. Man kan blive meget træt i hovedet, fordi al den viden, som fremstilles, og forklares, bliver komprimeret ned til et enkelt oplæg på måske op til 45 minutter. Kunne du huske alt, hvad der blev sagt i dansktimen, da du gik i folkeskolen? Jeg kunne ikke!

Interaktion

Hvis deltagerne i konferencen får lov til arbejde med den ny viden, eller spørge ind til den, så er chancerne for, at den bliver husket bedre, meget større.
Men at skabe et interaktivt miljø ved en konference kan være meget svært. Er der rigtigt mange deltagere, kan det tage flere timer, inden deltagerne ligesom tør åbne sig og spørge, diskutere og udveksle meninger og erfaringer.
Derfor er det virkeligt besværet værd at lede efter de rette lokaler, når man skal afholde en konference. Ofte er programmet stramt, tit er der mange oplæg og få minutters pause mellem dem. Men hvis man vil skabe bedre rammer, så er man først nødt til at kigge på programmet. Skal konferencen holdes over 2 dage i stedet for 1? Er rammerne, du tilbyder deltagerne de rette? Måske vil det være meget mere givtigt for dem, hvis de ikke skal sidde på rad og række ligesom i biografen, men ved små borde, så de kan sludre med hinanden og måske få formuleret tanker og spørgsmål i fællesskab?

Gode konferencelokaler er alt

Forleden da jeg ledte efter konferencelokaler i ⓘ - København, så jeg, at 95% af alle lokale-udbydere reklamerer med, at de har plads til så og så mange mennesker – og så er der et billede af en biograflignende sal. Der var et par stykker, som også fortalte, at de har rullende skillevægge i konferencelokalet, så de kan skræddersy lokalets størrelse til antallet af deltagere. Og så et billede af det samme lokale, hvor de viser lokalet i to forskellige størrelser – og et closeup af skillevæggens hjul. Tak!

De bedste faciliteter i København

En enkelt, som jeg ikke kan huske, hvad hedder, havde en anderledes tilgang. De viste billeder af et stort konferencelokale, hvor deltageren sidder ved mindre gruppeborde, der er vendt mod en oplægsholder. Det, syntes jeg, var ret sympatisk. De beskrev også lidt mere om deres faciliteter og tilbud, de har, som man kan tilkøbe eller vælge at ignorere. Jeg tror det, er dem, jeg skal have fat i. Vi skal jo holde den her konference om få uger. Jeg må tilbage til kontoret og google ”konferencelokaler København” og finde dem frem igen. Hvorfor i alverden gemte jeg ikke linket til deres site? Det ville have gjort mit liv noget nemmere. Vi er jo allerede i panik over alle arrangementerne i forbindelse med konferencen.