Det er ikke så længe siden, at børnene havde vinterferie. Min mand og jeg gjorde det, at vi tog fri i de dage fra hjemmearbejdet, så vi kunne bruge mere tid sammen med dem. Vi gik lange ture langs stranden. Vi tog på et friluftsmuseum, og vi hyggede os med gode film, ⓘ - musik og planlægning. Ja, du hørte rigtigt: Planlægning. Vi har lagt planer for vores næste ferie. Forhåbentligt bliver det til sommer. Selvom tingene går bedre her i Danmark nu, så er der jo ingen, der siger, at det vil gå lige så godt andre steder ude i verdenen. Så vi håber, at vi kan komme afsted. Og når tiden nærmer sig, vil det vise sig, om vi virkeligt kan komme afsted.

Lidt usikkert

Fordi tingene stadigvæk er så usikre, så har vi indgået en aftale om, at vi ikke skal flyve på ferie. Vi gider simpelthen ikke at trække tove med store flyselskaber eller rejsebureauer. Vi kan jo godt huske alle de historier, vi hørte om folk, der ikke fik deres penge tilbage, da deres fly blev aflyst. Vi kender også flere, der slet ikke har haft muligheden for at benytte sig af den voucher, de fik, men som skulle bruges inden for 12 måneder. Så den risiko vil vi ikke løbe. Derfor har vi besluttet, at i år skal vi på bilferie. Det kan godt være, at det måske er lidt uansvarligt overfor miljøet at køre på ferie. Men jeg tror sådan set ikke, at det er mere ansvarligt at flyve på ferie. Og desuden har vi en hybridbil, som kan køre på el – fx i byerne.

Bilferie er ideelt

Samtidigt, så mener vi også, at en bilferie er ideel – kombineret med at leje en feriebolig et sted. Den giver os friheden til at køre lige derhen, hvor vi gerne vil. Og når vi vil. Der er jo ingen, der siger, at vi skal på ferie fra d. 7. juli til den 21. juli. Hvis det passer os, så kan vi da bare tage af sted allerede den 5. juli eller den 10. juli. Man kan da altid finde et sted og bo. Campingpladser er der nok af. Og vi har et telt. Så den del er vi slet ikke bekymrede over. Nej, vi håber bare, at situationen vil være så meget under kontrol i hele Europa, at vi kan tage af sted med god samvittighed og uden frygt for smitte.Har talt om både Frankrig og Italien.

Ender nok med Gardasøen

Vi er også enige om, at vi vil på campingferie. Det har noget at gøre med, at det sikrer, at man er udenfor i meget lang tid. Man falder ikke i fælden og sætter sig i en eller anden dødssyg lejlighed, som man har lejet i en uge eller 2. Man er ligesom med på, at livet leves udenfor. I den friske luft. Ved en dejlig strand. Eller i et smukt bjerglandskab. Du ved sådan noget med at gå lange ture. Se naturen. Opleve livet. Mærke varmen og brisen på sin krop. Vi overvejer at tage på camping ved Gardasøen. Mest fordi det er et meget smukt sted. Der er både vand og bjerge, smukke farver og søde mennesker. Og så er der også rige muligheder for at lege igennem i et badeland.