Hvem er Kim Tetzlaff?

0

Holdninger er jo det, det blandt andet handler om, og holdninger kan være til teknik, politik, samfund og meget andet. En af dem, der har klare holdninger (og noget at have dem i), når det gælder programmering af hjemmesider, er danske Kim Tetzlaff. Han er en yderst erfaren programmør med domicil i København S, og han har de senere år gjort sig bemærket inden for et særligt felt, som mange i hans branche overser.

Hastighedsoptimering

Den gode Tetzlaff – du kan forbinde dig med ham på Google Plus her: https://plus.google.com/u/0/+KimTetzlaff – har arbejdet yderst målrettet med at opbygge specialistviden inden for optimering af hastigheden på hjemmesider. Et felt han angreb længe før Google meldte ud, at det havde betydning i forhold til placeringer i søgemaskinen.

En hurtig hjemmeside er først og fremmest brugervenlig, og mange webudviklere glemmer at tage dette i betragtning. De sidder på lynhurtige fiberforbindelser, og hvis den hjemmeside, de bygger, loader hurtigt hos dem, er alle glade. Men det er jo ikke alle, der har 100 Mbit eller mere ned, vel?

Det, som Kim Tetzlaff arbejder med, er at gøre både indholdet og teknikken bag hjemmesiden strømlinet, så det indlæses med maksimal hastighed i gæsternes browsere. Det handler selvfølgelig om billeder og grafik – men det handler også om serveroptimering.

De kære plugins

Den absolut mest populære platform i dag er WordPress, og til det CMS findes der titusinder af plugins. Nogle af dem er yderst anvendelige og meget effektive – men nogle gør faktisk hjemmesiden langsommere! Via utallige tests har Kim Tetzlaff påvist, at for eksempel short codes i WordPress kan sløve indlæsningshastigheden ganske meget. Det har han skrevet en fremragende artikel om, som du kan læse lige her: Shortcode med en bagkant

Bruger du WordPress?

WordPress er jo enormt udbredt, og driver du en hjemmeside, er det ganske sandsynligt, at du enten bruger WordPress eller i det mindste kender til systemet. Jeg kan kun anbefale, at du læser Kims artikel om shortcodes og i øvrigt hans mange andre artikler om emnet!