Opereret for skelen

0
Opereret for skelen

Da min bror fik sin søn for nu 11 år siden, stod det hurtigt klart, at han var skeløjet som bare pokker. Ikke bare lidt altså – det var virkelig så meget, at man slet ikke kunne lade være at stirre på hans øjne. Hans forældre var selvfølgelig ret følsomme om det, og de var tydeligt kede af det. Flere mente dog, at de blot skulle vente, for måske forsvandt den skelen, når han voksede til. Sådan gik det ikke, og for et halvt år siden besluttede de, at noget måtte gøres.

Hvem kan operere for skelen?

Første spørgsmål var naturligvis: Hvem og hvor kan der opereres for skeløjethed? Det researchede de en del på, og de talte med flere, før valget faldt på det sted, der fik langt de fleste roser og gode ord med på vejen: Øjenhospitalet Danmark.

De var til en forundersøgelse, hvor de også fik vist en hel del før/efter billeder, og de fik faktisk også mulighed for at tale med en dreng og hans forældre, der var blevet opereret en måned tidligere – som tilfældigt var der til en efterundersøgelse. Det overbeviste dem, for den dreng havde fået sin skelen på højre øje fuldstændigt væk.

Hvordan foregår en operation for skelen?

Det hele foregår i lokalbedøvelse, og det var en ret nervepirrende ting for min bror og hans kone, for de var ret overbeviste om, at deres søn – Emil – ville være ude af stand til at være stille under operationen. Men faktisk fik de det råd af lægerne, at han skulle have en iPod eller lignende med, så han kunne lytte til musik, han kan lide, mens operationen stod på. Det fik han med – og det virkede.

Du kan læse mere om selve detaljerne i sådan en skeleoperation her: http://ohd.dk/skele-operation/

Eftervirkninger

Der var ikke de store eftervirkninger udover en del ømhed og noget hævelse / misfarvning rundt om øjet.  Det varede kun nogle få dage, før det var væk. Og Emil er idag 100% uden skelen. Det er helt vildt, hvad det har betydet for hans udseende! Fra at se lidt goofy ud er han gået til at være den kønneste dreng! Og hans fra og mor er lykkelige 🙂

De tog dog et lån til operationen, men det er for længst betalt:

http://kviklaan-info.dk/laan-penge-hurtigt/