Nyt tag gav masser af affald

0

Allerede da vi købte vores hus for godt tre år siden, var vi klar over, at taget trængte til at blive skiftet ud. De gamle plader af bølgeeternit var temmelig slidte af vind og vejr, så den opgave har lige siden købet af huset stået øverst på vores prioriteringsliste med hensyn til diverse fornyelser på huset.

Derfor har vi sparet op til at få det gjort, og i stedet for eternit har vi nu fået lagt rigtige tagsten på i stedet, hvilket har pyntet gevaldigt op på huset. Men vi fik godt nok en streg i regningen, da vores tømrermester præsenterede sit tilbud på udførelsen af arbejdet.

Det er nemlig temmelig dyrt at komme af med de gamle tagplader, fordi de indeholder asbest. Men der var jo ingen vej udenom, og tømrermesteren måtte tilkalde en affaldscontainer specielt til tagpladerne, som ikke måtte blandes med andet byggeaffald. Det gjorde han hos Junkbusters affaldscontainere.

Også lejen af sådan en container blev selvfølgelig skrevet på regningen til mig, og jeg blev noget overrasket over, at det kan være så dyrt at leje en container i København, men tømrermesteren bedyrede, at det ikke var muligt at gøre det billigere, så den måtte jeg også æde.

Men nu er vores nye tag lagt på, og vi er bestemt godt tilfredse med resultat, selv om det blev noget dyrere end ventet. Det er nok min egen skyld, for når man sidder og lægger budget for sådan et stykke arbejde, kommer man nemt til at glemme at tage højde for udgiften til afhentning af affald.