Det kan ikke gå hurtigt nok. Jeg skal til ⓘ - Spanien. Eller rettere sagt: Til Catalonien. Jeg skal ned og lave en reportage om, hvad der er sket siden de sidste valg. Det har jo været et heftigt år for Spanien. Der er tale om, at Catalonien stadig vil løsrive sig fra staten, og der er tale om, at det ikke kan lade sig gøre.

Der var vist nok en catalansk politiker, som røg i fængsel, fordi han udskrev et dekret om folkeafstemning, om Catalonien skulle løsrive sig fra Spanien og blive en selvstændig stat. Det siges, at Catalonien har selvstyre. Men er det rigtigt? Politikeren blev jo sat i fængsel. Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg vil vide mere om det.

Billigt til Barcelona

Derfor er jeg ved at lede efter billige flybilletter her til Barcelona, som er hovedstad i Catalonien. Det kan ikke gå hurtigt nok for mig. Jeg skal have fundet de flybilletter i aften. Og helst med afgang i morgen. Der kommer en god artikel om hele historien og den nuværende situation ud af det. Det lover jeg.

Hurra for internettet

Men nu her hvor jeg har ledt lidt på internettet, må jeg sige, at jeg er lidt i vildrede. Jeg var ikke klar over, at udbuddet med flybilletter til Barcelona var så stort – se bare her for eksempel. Jeg kan jo vælge og vrage. Så afgangen kommer helt an på, hvor jeg finder hotelophold, og hvor meget det vil koste mig. Det er jo faktisk sådan, at flybilletterne bliver billigere end hotelopholdet. Altså er det virkeligt rigtigt?

Jeg skal bruge flere penge på at bo et beskedent sted, end jeg skal bruge på at komme derned. Men det er virkeligheden. Husleje stiger. Hotelpriser stiger. Flypriserne falder. Heldigvis. Har man gode venner rundt omkring i verdenen, så kan man opleve den for få penge. Tanken er betagende.