Min nabos dreng er en rod. Han er noget så forkælet, og jeg kan tit høre ham skælde sin mor ud. Hun er alene med ham. Fraskilt. Hun kan ikke klare ham alene. Han er 14 år gammel. Lige i den alder, hvor han er ved at finde ud af, at han faktisk er stærkere – fysisk – end han, tror. Jeg har ikke set hans far komme og vise interesse for ham. Jeg har en idé om, at han er bosat i udlandet og derfor ikke ser sin søn. Jeg ved det ikke. Det er noget, min nabo har nævnt for lang tid siden, da jeg tilfældigvis mødte hende på trappen op til min lejlighed.

Nyt skænderi

I går var der så endnu et skænderi inde ved siden af. Jeg kunne høre, at min nabo var ret gal i hovedet på drengen. Han var igen kommet hjem den foregående aften efter kl. 3 om natten, og hun havde været ved at gå i spåner af bekymring for ham. Han sagde, at det skulle hun ikke være. Smækkede med døren og gik ud. Hvorhen? Det ved jeg virkeligt ikke. Men min nabo ringede på min dør. Hun stod der i opgangen med røde øjne af gråd. Hun viste mig et brev. Det var fra ungdomskriminalitetsnævnet og advokathjælp. Hun og hendes søn er blevet indkaldt til et møde. Det kan være, at politiet anlægger sag imod drengen, fordi han har været involveret i en voldssag for noget tid siden. Noget med en pige, der var blevet slået, og havde nævnt hans navn. Jeg vidste ikke mine levende råd. Hvad siger man til en mor, der får sådan et brev, og som åbenbart ikke magter at styre sin søn?

Trængte til at snakke

Jeg kunne dog se, at hun trængte til ikke at være alene, så jeg inviterede hende indenfor til en kop kaffe. Vi satte os i mit lille køkken, og jeg sagde til hende, at jeg ikke ved, hvad hun skal gøre, eller kan sige noget fornuftigt til hende. Men jeg havde dog tanke nok til at spørge, om hun kender en god ⓘ - advokat i Odense. Det kan være, hun får brug for sådan en til at bistå dem til mødet. Og hvis der kommer en sag om offererstatning, så vil hun helt sikkert få brug for en advokat.
Hun snøftede og sagde, at hun ikke kender en god advokat, så jeg foreslog, at vi fandt en, hun kan kontakte.

Google har altid svaret

Jeg hev min mobil frem og åbnede Google. Skrev bare ”advokat i Odense”. Der kom en ca. 900.000 resultater frem. Vi kiggede på de første 10. Jeg gav hende en kuglepen og et stykke papir, så hun kunne skrive navne og telefonnumre ned, efterhånden som jeg læste dem op. Jeg kunne også se, at hun begyndte at slappe af, og efter en halv time havde vi drukket kaffen, og hun gik ind til sig selv. Sagde tak for hjælpen, og at det er rart at vide, at der er rare mennesker nær hende, som vil hjælpe hende. Jeg sagde, at det var så lidt. Forsøgte at opmuntre hende ved at sige, at alt nok bliver godt.